Online is igényelhető új jogosítvány

Júniustól kezdődően azok a állampolgárok, akik elvesztették gépkocsivezetői jogosítványukat, vagy az okmányuk megsérült, közvetlenül a http://dgpci.mai.gov.ro internetes oldalon elérhető online szolgáltatáson keresztül igényelhetnek másolatot, és nem kell személyesen megjelenniük az ügyfélszolgálatnál. Az Agerpres hírügynökség közölte: a rendőrség szombaton kiadott közleménye szerint az online ügyintézés elsődleges feltétele a felhasználói fiók megnyitása a http://dgpci.mai.gov.ro oldalon.

Ezt követően a következő lépéseket kell megtenniük: fel kell tölteniük az online platformra a személyigazolvány másolatát, valamint a kitöltött és aláírt formakérvényt, amelybe be kell jelölni a vezetői engedély másolatának kiállítására vonatkozó négyzetet, s ki kell tölteni a kérelem indoklását; ki kell fizetniük a jogosítvány kiállításának díját (89 lej) a honlapon elérhető online fizetési eszközön keresztül.

A rendőrségi közlemény ugyanakkor arról is tájékoztatott még, hogy dolgoznak a járműbeíratási eljárás digitalizálásán is.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Hétfőn, azaz ma és kedden a szokásos program szerint fogadják az ügyfeleket a belügyminisztérium járművezetői jogosítványokat, forgalmi engedélyeket, útleveleket és személyi igazolványokat kiállító hivatalai – közölte vasárnap a szaktárca. Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint május 1. és 6. között szünetel az ügyfélfogadás ezekben a hivatalokban.

Közhír