Online és ingyenesen nézhető karácsonykor a Magyar Állami Operaház Diótörője

Online és ingyenesen nézhető karácsonykor a Magyar Állami Operaház Diótörője
„Idén is elhozzuk a legszebb karácsonyi mesebalettet online és ingyen, hogy mindenkit átöleljen az ünnep opera-világa” – írja közösségi média felületén a Magyar Állami Operaház.

A társulat A diótörő című előadásának 2016-ban készült felvételét december 24-én, romániai idő szerint délután öt órától teszi közzé Facebook-oldalán – www.facebook.com/Operahaz –, ahol egészen december 26-án éjfélig visszanézhető a mesebalett. „Csajkovszkij Diótörője évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része” – olvasható az Operaház honlapján.

Wayne Eagling és Solymosi Tamás Csajkovszkij zenéjére készített koreográfiájában a főszerepeket Leblanc Gergely (Unokaöcs / Diótörő / Herceg), Karina Szarkisszova (Mária hercegnő), Alekszandr Komarov (Drosselmeier) és Mikalaj Radzjus (Egérkirály) alakítja. A produkcióban közreműködnek a Magyar Nemzeti Balett művészei, a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei, valamint a Magyar Állami Operaház Zenekara és Gyermekkara (karvezető Hajzer Nikolett), vezényel Déri András.

(Fotó: Facebook/Operaház)