OLÁH EMESE KOLOZSVÁR ÚJ ALPOLGÁRMESTERE (FRISSÍTVE)

OLÁH EMESE KOLOZSVÁR ÚJ ALPOLGÁRMESTERE (FRISSÍTVE)
Néhány perccel ezelőtt a Kolozsvári Városi Tanács alpolgármesterré választotta Oláh Emesét. Az RMDSZ-es önkormányzati képviselőnek nem volt ellenjelöltje, tájékoztat a helyszínen levő tudósítónk.

A helyi döntéshozó testületben ellenzéki szerepet betöltő Szociáldemokrata Párt (PSD) tanácsosai is sok sikert kívántak az új alpolgármesternek.

Gergely Balázs városi tanácsos javaslatára az RMDSZ-es frakcióvezető Horváth Anna lett.

Mint ismeretes, a volt alpolgármestert befolyással való üzérkedéssel és pénzmosással vádolja a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA). Horváth Anna a hatósági felügyelet miatt előbb fizetés nélküli szabadságot kért a városházától, majd a felügyelet ismételt meghosszabbítása ellen benyújtott fellebbezésének elutasítását követően lemondott tisztségéről.

A volt tisztségviselő az RMDSZ városi tanácsosa maradt.

*************

Az eskütétel után a magyar sajtónak nyilatkozva Oláh Emese kijelentette: szeretné folytatni a Horváth Anna által elkezdett tevékenységet. - Számomra is fontos Kolozsvár belvárosának felújítása, a homlokzatok tatarozása. Ugyanakkor fontosnak tartom a közszállítás további korszerűsítését, illetve az alternatív közlekedési megoldások bevezetését – jelentette ki.

Csoma Botond tanácsosi helyét Nistor Dániel veszi át.