Nyolc ország művészei a 8. WonderPuckon

Bábelőadások, koncertek, workshopok és számos izgalmas program várja az érdeklődőket szeptember 6–8. között a WonderPuck Utcaszínházi Fesztiválon.

A Kolozsvár központjában zajló fesztivál 8. kiadásán a helyi művészek és a romániai bábszínházak produkciói mellett hét külföldi társulat előadásai is láthatóak lesznek. A szervezők közleménye szerint a fesztivál három napja alatt Spanyolországból, Hollandiából, Bulgáriából, Magyarországról, Lengyelországból, Japánból és Chiléből is érkeznek bábosok illetve produkciók. Az idei évben a programok korábbi helyszínei – Kolozsvár főtere és a Bánffy-palota – kiegészülnek a Farkas utcával és a szászfenesi Poligon Parkkal.  (kopf)

Idén több újdonságra is készülhetnek az érdeklődök, az egyik ilyen a fesztivál egy új helyszínre, a Farkas utca, ahová a szervezők ezúttal a nagyokat invitálják, hiszen itt a 16 éven felüli nézőknek készültek előadásokkal. Emellett az Egyetem/Universității utcán egy Mad Max típusú autókiállítás látogatható majd a fesztivál ideje alatt a Scrapland by Steampunk Transilvania jóvoltából. 

Azok, akik tavaly kilátogattak a fesztiválra, már találkozhattak a spanyolországi Grupo Puja akrobatáival, akik idén a WonderPuck Utcaszínházi Fesztivállal koprodukcióban hozták létre a Verne című előadást, amelyet Kolozsváron mutatnak be először. A fesztivál az Object score nevű workshopnak is otthont ad, amelyet az európai animációs színház egyik legmeghatározóbb alakja, Duda Paiva fog tartani.

Mindezek mellett, a megszokott módon, számos romániai bábszínház előadása varázsolja majd el a látogatókat: Kolozsvárról a Puck Bábszínház, a ZBENG cultural, a Magic Puppet, az AnimaArt, a Les Chobeaux Theatre és a Stația Teatru/Muzical előadásait tekinthetik meg az érdeklődők. A helyi fellépők mellett a tordai Aureliu Manea Nemzeti Színház, az aradi Teatrul pe Roți, a Szatmárnémeti Északi Színház Mihai Raicu társulata, a botoşani-i Vasilache Bábszínház, Brassóból az Arlechino Színház, Gyulafehérvárról a Prichindel Bábszínház, illetve Szatmárnémetiből a Spiriduș Bábszínház művészei örvendeztetik meg a látogatókat.

A korábbi évekhez hasonlóan az előadások között egyaránt megtalálhatóak a klasszikusok és kortárs szerzők művei. Emellett nonverbális- illetve vándorló utcaszínházi előadások, edukatív-, zenés- és interaktív produkciók is láthatóak lesznek. Az érdeklődök már válogathatnak az események között a fesztiválprogramban a WonderPuck honlapján: http://www.wonderpuck.eu/. A fesztiválra ingyenes a belépés.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Több mint 3.5 millió forint (9 ezer euró) értékben osztottak ki díjakat május 14-én, kedden este a kolozsvári Bulgakov Kávéházban. A Kossuth-díjas író hagyatékából alapított díjakat idén 22. alkalommal ítélték oda a magyar irodalomért tett szolgálatért, valamint kiemelkedő szépirodalmi teljesítményekért.
KultSzínTér