Nyári Kupa Nagyiklódon

Nyári Kupa Nagyiklódon
A felsőbb osztályú labdarúgócsapatok alig kezdték meg a felkészülést az új idényre, a Kis-Szamos völgyében javában zajlanak a barátságos jellegű tornák.

ERKEDI CSABA

A hétvégén a nagyiklódi korszerű stadion adott otthont az első ízben kiírt Nyári Kupa elnevezésű tornának, amelyen  a község négy együttese vett részt: a nyáron a IV. ligába feljutott Nagyiklódi Egyesülés, a Szamosjenői Real, a Dengelegi Testvériség és az Ormányi Esthajnalcsillag/Luceafărul. A helyi polgármesteri hivatal által szervezett rendezvényt az Egyesülés nyerte, amely a döntőben az ormányi gárdát győzte le 3–1 (2–0) arányban.

A nagyiklódi mérkőzéssorozatot megtisztelték a Kolozs Megyei Labdarúgó Testület alelnökei is, Ioan Maja és Leon Pal, akik elismerő hangon vélekedtek az ottani labdarúgó alakulat tevékenységéről. Ne feledjük, Nagyiklód község polgármestere, Emil Pârţoc igazi sportember, éveken keresztül állt a Román Rögbi Szövetség játékvezetői testülete élén. A közeljövőben ifjúsági rögbicsapatot kíván alakítani helybeli fiatalokból.