Női kézilabda EHF-kupa: a csoportkör sorsolása

Női kézilabda EHF-kupa: a csoportkör sorsolása
Svéd, német és dán ellenfelet kapott a Siófok KC a női kézilabda EHF-kupa csoportkörének csütörtöki, bécsi sorsolásán.

A Bajnokok Ligája csoportköréből kiesett csapatok közül a svéd bajnok IK Sävehof, a harmadik kalapból Korsós Dorina és Hársfalvi Júlia együttese, a német TusSies Metzingen, a negyedikből pedig a dán Herning-Ikast HB került a B-csoportba a Siófok mellé.

A selejtezőben indult magyar csapatok közül a Vác, a Dunaújváros és az Érd nem jutott a főtáblára. A Siófok előbb éppen a váciakat, majd az orosz Lada Toljatti csapatát búcsúztatta.

A romániai együttesek közül a címvédő Krajovai MSC-nek valószínűleg könnyebb feladata lesz a D-jelű négyesből kivívni a továbbjutást, a BL-től búcsúzó horvát Podravka Vegeta Kapronca/Koprivnica, továbbá a spanyol Super Amara Bera Bera és a dán Nykobing Falster Handbold – NFH lesz az ellenfele. Az oltyánok a Borussia Dortmund elleni kettős sikerrel jutottak tovább, „megbosszulva” a Zilahi KK kiesését, amelyet a német együttes búcsúztatott.

Az újonc Nagydisznódi Magura az A-csoport tagja lett a BL-ből kiesett SG BBM Bietigheimmal, továbbá a dán Team Esbjerggel és a norvég Storhamar Handball Elite-tel egyetemben. A spanyol Super Amara Bera Bera az EHF korábbi körében a Dunaújvárosi Kohász KA ellenében esett ki kettős vereséggel.

A Magura az orosz Zvezda Zvenyigoronél bizonyult jobbnak, nyolcgólos hazai sikeréből megőrzött hármat az összesítésben. Ellenfeleik közül a Storhamar Handball Elite az Érd HC-t búcsúztatta.

A C-jelű négyes összetétele: Larvik HK (norvég), ES Besancon Feminin (francia), Viborg HK (dán) és Kuban Krasnodar (orosz).

A hat fordulóból álló csoportkör január 5-től február 10-ig tart, minden csoportból az első és a második helyezett jut a negyeddöntőbe.