Népzenetábor Feketelakon, családias hangulatban

Nagyon sokat gyakoroltak – egyre tisztábban csengtek a dallamok
A Téka nyár utolsó és egyik legjobban várt tábora a zenésztábor, hivatalos nevén az immár IX. Feketelaki népzenetábor. Résztvevői az elmúlt tanévben hangszeroktatásra és egyéni népdaloktatásra járó diákok – a 35 zenészpalánta augusztus 27–30. közt vett részt e táborban a feketelaki Kultúrcsűrben és Táborközpontban.

E tábor csak kis létszámban éri el a célját. A kis létszám miatt családias volt a hangulat, amelyről Egri Hajnal táborvezetőn kívül az oktatók is gondoskodnak. Szabó Bence, Miklósi Hunor és Balogh Soós Hunor hegedűt, Mohácsy Lőrinc bőgőt illetve Vincze Balázs brácsát oktatott, Szabó Boglárka az énekespacsirtákkal gyakorolt. A lelkes oktatók csapata nemcsak egyénileg foglalkozott a diákokkal, hanem a közös zenélésre is nagy hangsúlyt fektetett. Mohácsy Lőrincz, aki az Ördöngös Zenekar tagja, zeneelmélet- és mesterkurzust is tartott. A napirendben sok gyakorlás szerepelt, de minden nap volt valami különleges is: filmnézés adatközlőkről, kvíz és természetesen táncház. A 35 résztvevő nagyrésze fiú volt, az énekes lányokat sorra pörgették meg.

A szervező Téka Alapítvány egész csapata gondoskodott a táborozókról, a szakács nénik finom ételt főztek, a többi munkatárs sorra szállította ezt ki. A feketelakiak pedig hálásan hallgatták az egyre tisztábban csengő dallamokat. 

A tábort a Nemzeti Kulturális Alap és a Halmos Béla Program támogatta.