Nem változik a rezidensvizsga lebonyolítása

Nem változik a rezidensvizsga lebonyolítása - tájékoztatott sajtóközleményében kedden az egészségügyi minisztérium.

A szaktárca által kibocsátott dokumentum szerint az orvosi egyetemek hallgatóit képviselő szervezetek egy belső konzultációt követően arról tájékoztatták a minisztériumot, hogy a diákok többsége a rezidensvizsga jelenlegi formában történő lebonyolítását támogatja. 

Így a rezidensorvosi, -fogorvosi és -gyógyszerészi helyekre kiírt vizsga a továbbiakban is országos szinten egységes marad - szögezték le. 

A közleményben hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a minisztérium támogatja a bibliográfia közlésére megszabott minimális határidő meghosszabbítását a jelenlegi hat hónapról 12 hónapra. Az elmúlt időszakban több hír kapott szárnyra, amely szerint az egészségügyi minisztérium változásokat eszközölne a jelenlegi rendszeren. 

A közvitára bocsátott elképzelések viszont korántsem nyerték el az egyetemi hallgatók tetszését.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Hétfőn 17.40-kor 5,2-es erősségű földrengés volt Vrancea-Buzău térségében – közölte a Földtani Intézetre (INFP) hivatkozva a Hotnews. A rengést Bukarestben is érezni lehetett. Eredetileg 5,1-es erősségűnek jelentették be, amit az INFP később 5,2-re módosított.
Közhír
Kigyulladt hétfő délután egy személyszállító vonat mozdonya a Kolozs megyei Nagyiklód vasútállomásán, az utasoknak sikerült leszállniuk az egyetlen vasúti kocsiból álló szerelvényről – közölte az Agerpres hírügynökség.
Közhír