Nem növelik az adókat év végéig – ígéri a PNL elnöke

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Nicolae Ciucă csütörtök este kijelentette, hogy az év végéig egyetlen adó sem fog növekedni.

A kormány a kiadások csökkentésével és az adóbegyűjtés hatékonyságának növelésével igyekszik lefaragni a költségvetési hiányt – nyilatkozta a politikus a B1 televíziónak, megjegyezve azt is, hogy a pénzügyminisztérium adatai szerint idén az adóbegyűjtés a tervezett ütemben haladt, viszont a kiadások meghaladták a költségvetési törvényben előírt szintet, ezért ezeket mérsékelni kell.

Jelenleg folyamatban van a pénzügyminisztériumban a deficitcsökkentő intézkedéscsomag, amelyet a kormánynak október 15-ig be kell mutatnia – emlékeztetett Nicolae Ciucă. Személyes véleményként a PNL elnöke elmondta, hogy a költségvetési hiányt a kiadások lefaragásával kellene elérni, és teret kell hagyni a beruházásoknak, mert ez biztosítja a gazdasági fejlődést. Hozzátette: nem támogatja új adók bevezetését, mert ezzel csak gyengítenék az amúgy is megterhelt vállalkozói szférát, írja tájékoztatójában az Agerpres. Kérdésre válaszolva Ciucă elmondta, hogy a PNL egyetért a luxusadó bevezetésével egyetért, amelyet mindenki támogat a koalícióban. 

Borítókép: Facebook