Nem fogadták be Soşoacă pártját az EP-frakcióba

Nem fogadták be az SOS Románia Pártot az újonnan alakult Szuverén Nemzetek Európája nevű európai parlamenti (EP) frakcióba. Az SOS Romániának két EP-képviselője van Diana Şoşoacă és Luis Lazarus személyében – közölte az Agerpres hírügynökség.

Az új képviselőcsoport létrejöttét az ultranacionalista cseh SPD egyik vezetője, Tomio Okamura jelentette be kedden, hangsúlyozva, hogy a szélsőjobboldali Alternatíva Németországért (AfD) is tagja a frakciónak – számolt be szerdán a Reuters

Csatlakozott a pártcsaládhoz a magyarországi Mi Hazánk Mozgalom is, amelynek elnöke, Toroczkai László  X-bejegyzésében azt írta, hogy kérésükre az S O S. Románia csatlakozását visszautasította a frakció.

A Szuverén Nemzetek Európája frakciónak 28 tagja van, közülük 14-en az AfD-t képviselik, a többiek kisebb bolgár, cseh, francia, litván, lengyel, szlovák, spanyol és magyar pártok képviselői. EP-frakció létrehozásához legalább 23 képviselő szükséges, akiknek a tagállamok legalább egynegyedét kell képviselniük.

(Fotó: Diana Şoşoacă Facebook-oldala)

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Az amerikai Republikánus Párt Milwaukeeban tartott jelöltállító gyűlése a várakozásoknak megfelelően hivatalosan is elnökjelöltjének választotta Donald Trumpot. Az elnökjelölt ezután azt is bejelentette, hogy J. D. Vance ohiói szenátort jelöli alelnökének. A volt elnök kötéssel a fülén érkezett a Milwaukeeban tartott kongresszusra, ahol hívei ujjongva fogadták.
Külpol
Szürreális élménynek nevezte Donald Trump, a Republikánus Párt várható elnökjelöltje egy vasárnapi lapinterjúban, hogy életben maradt az ellene megkísérelt merénylet után. Joe Biden államfő vasárnap esti sajtónyilatkozatában alapos és gyors vizsgálatot ígért a Donald Trump volt elnök elleni merénylettel kapcsolatban, s arra kért mindenkit, ne bocsátkozzon feltételezésekbe a támadás indítékát és a merénylő kötődéseit illetően.
Külpol
A Donald Trump korábbi amerikai elnökre tüzet nyitó 20 éves férfi nem messze lakott a végzetes szombati kampányesemény helyszínétől. Az ott megölt Thomas Matthew Crooks családjából egyelőre egyedül az édesapja nyilatkozott a sajtónak – számolt be a hirado.hu.
Külpol
A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), és Pennsylvania állam rendőrségének tájékoztatóján megerősítették, hogy a nyomozás merényletkísérlet miatt zajlik. A hatóságok helyi idő szerint szombaton éjfélkor tartott sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a támadó a Pennsylvania állambeli Butler településen tartott nagygyűlés elkerített területén kívül, mintegy 130 méterre, egy épület tetején helyezkedett el.
Külpol
Merényletkísérletet hajtottak végre Donald Trump republikánus jelölt ellen Pennsylvania államban, az Egyesült Államokban. A támadó meghalt, az elnökjelölt vérző füllel, saját lábán hagyta el a színpadot, majd konvojával egy helyi egészségügyi intézménybe távozott.
Külpol