Munkaügyi miniszter: maximum 1800 euró lehet gyermekgondozási támogatás

Munkaügyi miniszter: maximum 1800 euró lehet gyermekgondozási támogatás
Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter bejelentette: a gyermekgondozási támogatás (gyed) maximumát 1800 euróban állapítják majd meg. Hozzátette: legtöbb két héten belül elkészül az erről szóló sürgősségi kormányrendelet tervezete.

„A lehető leggyorsabban intézzük gyermekgondozási támogatás problémáját is. Legutóbb felmerült, hogy nem álltunk készen a törvénnyel, mert épp a bérezési jogszabályon dolgoztunk, de mostanra már minden változatot kidolgoztunk. Eljutottunk a végső változathoz, amelynek értelmében a felső plafont ott állapítjuk meg, ahol a jelenlegi legmagasabb európai gyermekgondozási díj, a német gyed elhelyezkedik, vagyis 1800 eurónál. 1800 eurónál többet nem kaphat senki” – jelentette ki Olguţa Vasilescu az Antena 3 adásában.

A miniszter kijelentette: legtöbb két hét múlva készen lesz az erről szóló sürgősségi kormányrendelet tervezete.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Az erdélyi magyarokon múlik, hogy a június 9-i választások a romániai magyar kisebbség jövőjéről is szólnak-e, hogy bele tudnak-e szólni jövőjük formálásába, közösségeik ügyeibe, ezért élniük kell a választási lehetőséggel – írta választási felhívásában Kató Béla erdélyi református püspök.
Belpol