Moszkvai tenisztornákon történt

Moszkvai tenisztornákon történt
Férfiaknak és nőknek egyaránt rendeznek jelentős pénzdíjazású (932 866, illetve 856 ezer dollár) keménypályás tornát a héten az orosz fővárosban, amelyen román és magyar versenyzők serege vesz részt.

Stollár Fanny (129. a világranglistán) a selejtezőkben indult, de – annak ellenére, hogy magabiztosan nyerte a nyitószettet – az első fordulóban már vereséget szenvedett, és búcsúzott. A tunéziai Ons Jabeur (100.) 1:6, 6:4, 6:3 arányban győzte le, a találkozó 86 percet tartott.

Hasonló sorsa volt Alexandra Cadanţunak (265.), őt a veterán, 34 esztendős orosz Vera Zvonarjeva (166.) verte egy óra és 50 perc alatt 4:6, 6:1, 6:2-re.

A selejtezők első fordulójában búcsúzók 1120 dollárt és egyetlen világranglistapontot kapnak a részvételért.

Egy fordulót ment Ana Bogdan (78.), aki az olasz Deborah Chiesát (229.) fordulatos meccsen 6:3, 3:6, 7:5-re legyűrte kétórás küzdelemben, de a főtáblára jutás már nem sikerült neki. A második fordulóban is nagyot küzdött a spanyol Silvia Soler-Espinosával (184.), de 2:6, 6:3, 6:3 arányban alulmaradt – ez a meccs is kereken két órát tartott. Bogdan 2020 dolláros csekkel és 13 WTA-ponttal vigasztalódhatott.

A főtáblára alanyi jogon jutók között egyesben három román teniszező is indult. A torna első kiemeltje a porckorongsérvvel küszködő Simona Halep, aki csak a második fordulóban, a nyolcaddöntőben kapcsolódik a sorozatba. A Kremlin Cup 2013-as győztesének a helyiek üdvöskéje, az orosz Anasztaszija Szergejevna Pavljucsenkova lesz az ellenfele, aki az első körben túljutott az ausztrál Ajla Tomljanovicson.

Az első fordulóban volt érdekelt, Mihaela Buzărnescu (25.) és Irina-Camelia Begu (53.), de mindkettő simán kikapott Moszkvában, előbbit a fehérorosz Alekszandra Szasznovics (31.), utóbbit a kazah Julia Putyinceva (48.) búcsúztatta kétszettes mérkőzésen.

Begu csak két gémet tudott „összekaparni” a 67 perces találkozón, amelyen nagyon rosszul adogatott, egyebek között nyolc kettős hibát is vétett. A román lány az utolsó 14 mérkőzéséből 11-et elvesztett. Buzărnescu is két játszmában kapott ki, mindketten 8455 dolláros csekket és egy világranglistapontot kapnak a részvételért. 

Begu és Buzărnescu párosban egymás oldalán indulnak, az orosz fővárosban első kiemeltként szerepelnek, a negyeddöntőbe jutásért az Olga Dorosina, Polina Monova kettőssel játszanak. A legjobb nyolc között van már Raluca-Ioana Olaru, aki a horvát Darija Jurak oldalán magabiztos győzelmet aratott az első körben, 6:3, 6:1-re nyert az amerikai Kaitlyn Christian, Sabrina Santamaria duó ellen.

Eredmények, egyes, 1. forduló: Szasznovics (fehérorosz)–Buzărnescu 6:3, 6:4; Putyinceva (kazah)–Begu 6:2, 6:0; Pavljucsenkova (orosz)–Tomljanovic (ausztrál) 7:5, 6:4.

A férfiaknál nagy csatában esett ki a zentai Györe László/Laslo Djere, a szerbiai magyar teniszező 5:7, 6:4, 7:6 (2) arányban kapott ki a szlovén Aljaz Bedenétől.