Moldáv röplabdajátékost szerződtetett a Dési Egyesülés

Moldáv röplabdajátékost szerződtetett a Dési Egyesülés
Miután a nyár folyamán nem kevesebb, mint hat volt dési röplabdázó tért vissza az Egyesülés férfi röplabdacsapatához, a múlt napokban a Szamos-parti klub még egy újonccal gazdagodott.

(erkedi, póka)

Utolsó pillanatban igazolták le Vasile Talpă moldáv játékost, aki első ízben szerepel romániai együttesnél. A 25 esztendős sportoló eddig a Kisinyovi Egyetem alakulatában játszott. Szerződése egyelőre két évre szól, de Marius Dascălu edző szerint, ha megfelel, folytathatja az erdélyi gárdánál.

A nyár folyamán Désre került még Silviu Suson, Adrei Grigoraş, a szintén moldovai köztársaságbeli Igor Didorcsuk, Mihai Coasă és Dragoş Răileanu.

Az új bajnokság első fordulójában, október 7-én az Egyesülés hazai pályán játszik az újraalakult Bukarest Dinamó csapata ellen. Előtte a Román Kupa első szakaszában szeptember 30-án, szombaton 17 órakor a kiesése ellenére élvonalban maradt Kolozsvári Universitatea Sportklubbal játszik a Horia Demian Sportcsarnokban – a továbbjutásról egy mérkőzés dönt.

A Kolozsvári Universitatea SK a bajnoki rajtot szintén hazai pályán kezdi, október 7-én a Temesvári ESK UV ellen lép pályára a Horia Demian Sportcsarnokban. A női bajnokság egy héttel később rajtol, október 14-én a Kolozsvári U NTT Data Marosvásárhelyen, a Medicina ESK otthonában vendégszerepel.