Mínusz 39 fokos a hőérzet

Mínusz 39 fokos a hőérzet
Az erős szél miatt akár -39 fokot is érezhet az, aki a Kelemen-havasokban túrázik, az egész országba megérkezett a fagy, a Kárpátokon túl és Erdély keleti részeiben másodfokú, narancssárga figyelmeztetés van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szakértője, Romica Jurca azt mondta, a Kelemen-havasokban akár -39 fokot is érezhetünk, az Omu-csúcson -35-öt. A Maros megyei Monosfalun a fagyos szél miatt -20 fok a „fagyérzet”.

Az ANM szerint az egész országban havazás és erős szél várható, helyenként akár a 70 kilométer/órát is elérheti a széllökések erőssége, a látótávolság 50 méter alá csökkenhet, és akár 30 centiméteres hótakaró is kialakulhat.

„Ma reggel -4 fok volt Lugoson, Gyergyóalfaluban pedig -22 Celsius-fokot regisztráltak a meteorológiai mérőállomáson” – tudtuk meg a meteorológustól. A szakember hozzátette: Bukarestben ma reggeltől holnap délutánig másodfokú, narancssárga figyelmeztetés van hatályban az erős szél és a várható hófúvások miatt.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A meteorológusok újabb vörös és narancssárga riasztásokat adtak ki a kánikula miatt az egész ország területére. Hétfőn és kedden a régiók egy részében a hőmérsékleti csúcsértékek elérik a 42 Celsius-fokot, a kellemetlen hőérzet pedig rendkívül fokozott lesz – hívta fel a figyelmet az Agerpres hírügynökség.
Közhír
Közhír