Mezőségi labdarúgó iránt érdeklődik egy arab klub

Mezőségi labdarúgó iránt érdeklődik egy arab klub
Szamosújvár környékén nem egy ismert sportoló született. Ezekben a napokban a foci berkeiben egyre többet beszélnek az FCSB tehetséges középpályásáról, Olimpiu Moruţan utánpótlás-válogatott labdarúgóról, ugyanis felőle melegen érdeklődik több külföldi klub.

SZÉKELY CSABA

A 21 esztendős sportoló a mezőségi Katona községben született, az ottani általános iskola gyerekcsapatában ismerkedett meg a labdarúgással. Tízéves korában Kolozsvárra került az U FC gyermek- és ifjúsági központjába. Onnan szerződött az I. ligás Botoşani-i FC-hez, ahol hamarosan bevált, és több hazai klub érdeklődését is felkeltette. Gigi Becali egymillió euróért megvásárolta 2017-ben, és azóta az élvonal jelenlegi első helyezettje, a FCSB alakulatában játszik, ahol ebben az idényben három gólt lőtt.

Tizenhárom alkalommal szerepelt az utánpótlás-válogatottban, ahol egy gólt is szerzett, legutóbb a dánok elleni nemzetközi találkozón tűnt ki remek teljesítményével. A ploieşti-i Ilie Oană Stadionban lebonyolított összecsapáson a hírneves olasz Milánói Internazionale küldöttei is jelen voltak, akik meg voltak elégedve játékával. Közben egy arab klub, az Al Jazira is képbe került, amely nem kevesebb mint 10,5 millió eurót ajánlott fel az erdélyi születésű  játékosért.

Katona községben régi hagyománya van a labdarúgásnak, a helyi Glória például már évek óta mindig az első helyet foglalja el az V. liga mócsi csoportjában. A településnek most is van képviselője az U FC gyermek- és ifjúsági központjában a 12 éves Alex Bota révén.

Olimpiu Moruţan labdarúgó minden év végén, a karácsonyi és újévi ünnepek alkalmával hazatér Katona községbe, ahol szülei és nagyszülei élnek.