Mentőakcióval végződött az idei Jókai Teljesítménytúra

Mentőakcióval végződött az idei Jókai Teljesítménytúra
Hatvanéves nő törte el a lábát a Székelykő gerince közelében szombaton a késő délutáni órákban, a teljesítménytúrázót három társa (Balla Balázs, Szabó Lilla és Szász Enikő), a Fehér megyei hegyimentők, a CERT (Community Emergency Response Team) önkéntese, Chivari Alexandru, illetve Pătcaș Csaba György (Szami) segítségével sikerült stabilizálni, ellátni, és lehozni a hegyről.

A hölgyet előbb a nagyenyedi, majd a kolozsvári kórházba szállították.

 Az esőzés és az ennek következtében keletkezett sár miatt a Székelykőről Torockóra vezető Nagyárkon egy hölgy többször is elcsúszott, és könnyebben megsérült, ám őt nem kellett egészségügyi intézménybe szállítani.

Az EKE Kolozsvár 1891 által immár huszonkettedik alkalommal megszervezett teljesítménytúrát, amely első ízben ultramaratonnal is kibővült, más sajátosság is jellemezte: az utolsó gyalogos 22 óra 36 perckor érkezett meg a torockói célhoz. Siményi Miklós sáros túraruházattal, nagyon fáradtan, de elégedetten vett át az oklevelet és fogyasztotta el a Bistro 1568 munkatársai által készített gulyást. Az érkezési határidő 20 óra 15 perc lett volna…