Mennyi bevétele volt az első nyolc hónapban a vajdahunyadi várnak?

Mennyi bevétele volt az első nyolc hónapban a vajdahunyadi várnak?
Az idei év első nyolc hónapjában 265 ezer turista kereste fel a vajdahunyadi várat, a város így több mint egymillió euróhoz jutott a belépőkből.

A vajdahunyadi önkormányzat mai közleménye szerint a január–augusztus időszakban 265 330 turista kereste fel az impozáns középkori létesítményt, amelyet Mikszáth Kálmán a „várak királyának” nevezett. A látogatók több mint egymillió euró értékben váltottak belépőt – egy felnőttnek 20 lejt, a diákoknak és egyetemi hallgatóknak pedig 5 lejt kell fizetniük.

A tavalyi év folyamán nagyjából 300 ezer turista kereste fel a várat, 2015-ben a látogatók száma 280 000 körül alakult. Minden évben az augusztus hozta el a látogatói csúcsot – idén 73 849-en járták végig a várat, akik összesen 1 625 257 lej értékben vásároltak belépőt.

Dan Bobouțanu, Vajdahunyad polgármestere ugyanakkor bejelentette, egy európai uniós projekt keretében a vár több látványosságát is felújítják az elkövetkező időszakban.

„Örömmel tölt el, hogy évről évre nő a várat felkeresők száma. Idén a vajdahunyadi önkormányzat elnyert egy 5 millió eurós pályázatot, ami több látványosság felújítását is lehetővé teszi. További terveink is vannak, köztük egy középkori park kialakítása a vár aljában” – mutatott rá az elöljáró.