Menetrend szerint közlekednek a Tarom járatai

A légi közlekedéssel foglalkozó állami vállalat vezetősége kiegyezett a repülőszemélyzettel, így kedd reggel már mind a belföldi, mind a nemzetközi járatok a menetrend szerint közlekednek - tájékoztatott kedden a légitársaság.

A vállalat közlése szerint a tárgyalásokon megállapodás született a repülőszemélyzet által felvetett bérkérdésekkel kapcsolatban. Az elfogadott intézkedésekről az egyéni munkaszerződések keretében tárgyalnak majd az alkalmazottakkal. 

Sajtóközleményében a Tarom elnézést kér az utasoktól a kellemetlenségekért, amelyeket a hétfői járatok törlése okozott, és erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsék az utazási terveikre gyakorolt hatást. 

„A társaság alternatívákat kínált a járattörlések által érintett utasok számára, és az ügyfélszolgálat közvetlen kapcsolatban áll az utasokkal, hogy részletes tájékoztatást nyújtson a járatok átütemezéséről, a jegyek árának visszatérítéséről vagy más rendelkezésre álló lehetőségekről” - olvasható a közleményben. 

A Tarom légitársaság hétfőn tíz bel- és külföldi járatát törölte „a repülőszemélyzet tagjainak ideiglenes alkalmatlansága” miatt. 

A romániai pilóták szakszervezete (SPLR) közölte, hogy mintegy 2,5 millió euró veszteséget okozott a Tarom légitársaságnak a pilóták hétfői tiltakozó akciója, amellyel rossz munkakörülményeikre és a vállalatvezetés hiányosságaira akarták ráirányítani a figyelmet. 

A tájékoztatás szerint akciójukkal vészharangot kongattak, mivel a vállalat vezetősége hosszú ideje mellőz számos "kritikus tényezőt", köztük az utasbiztonságot is. Azt írták, az utasok szempontjából sajnálatosnak tartják tevékenységük megszakítását, és elnézést kérnek az ezzel okozott kellemetlenségekért, de szükség volt erre az akcióra.

Sorin Grindeanu szállítási miniszter ezzel kapcsolatban leszögezte, hogy a vállalatnak ki kell majd fizetnie a kártérítéseket az utasoknak. Hozzátette: ő a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka értesült arról, hogy a légitársaság pilótáinak mintegy 20 százaléka átmenetileg 'repülésre alkalmatlannak' nyilvánította magát.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

az év első hat hónapjában, az ezekben okozott kár összege több mint 155 millió lejre rúg – nyilatkozta vasárnap a Román Rendőrség gazdasági bűncselekményeket vizsgáló osztályának vezetője.
Közhír
Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el vasárnap az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) 25 megye folyóvizeire.
Közhír