Megsérült egy tűzoltó a tegnap esti tűzvészben

Megsérült egy tűzoltó a tegnap esti tűzvészben
A Kolozs Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) közölte: a tegnap esti, a Bulgária telepen történt tűzesetben az egyik tűzoltója megsérült a bevetés közben: füstmérgezést szenvedett és emiatt kórházba kellett szállítani.

A tűz a Luncii utcában, egy csarnokban keletkezett 19 óra után, majd átterjedt három szomszédos házra.

A helyszínre a kolozsvári egység tűzoltói mellett Fehér, Maros, Szilágy, Beszterce-Naszód megyei egységek is kiszálltak segíteni, a helyszínre sietett Emil Boc polgármester is, aki sürgősségi szállást ajánlott fel az érintett magánházak lakóinak.

A nagyerejű bevetésen a lángokat viszonylag gyorsan eloltották, a tűzoltón kívül nem történt személyi sérülés.

A raktárként használt csarnok és a benne lévő javak égés közben igen nagy mennyiségű, fekete füstöt bocsátottak ki, emiatt az ISU Ro-Alert üzenetet is kiadott, amelyben arra kérte a kolozsváriakat, hogy csukják be az ablakokat. A füst egyébként valamennyi városnegyedből látszott.

A tűz mintegy 1500 négyzetmétert emésztett fel, a csarnok teljesen leégett, a mellett parkoló autókkal együtt. A három háznak elsősorban a tetőszerkezetét érintették a lángok. Az anyagi károk felmérése és a tűz okainak feltárása folyamatban van.

Későbbi Facebook-bejegyzésében Emil Boc példaértékűnek nevezte a tűzoltók fellépését és a tűzoltósági struktúrák mozgosítását, valamint a szakmai együttműködést a más központi és önkormányzati szervekkel, mint a rendőrség, csendőrség, helyi rendőrség, Brantner vállalat (a vízellátásért), a gáz- és vízművek. „A szakszerű fellépés életet és javakat ment” – összegzett.

Borítókép: Bús Mária.  További fotók: Emil Boc hivatalos Facebook-oldala