Megmozdult a föld Buzău térségében: 5,2-es erősségű rengést mértek

Hétfőn 17.40-kor 5,2-es erősségű földrengés volt Vrancea-Buzău térségében – közölte a Földtani Intézetre (INFP) hivatkozva a Hotnews. A rengést Bukarestben is érezni lehetett. Eredetileg 5,1-es erősségűnek jelentették be, amit az INFP később 5,2-re módosított.

A földrengés 140 kilométeres mélységben következett be, és a következő városok közelében történt: Buzăutól 57 km-re északnyugatra, Sepsiszentgyörgytől 58 km-re délkeletre, Brassótól 61 km-re keletre, Focșani-tól 64 km-re nyugatra, Ploiești-től 73 km-re északkeletre.

A belügyminisztérium bejelentette, hogy a tűzoltók a helyszínen ellenőrzik az esetleges anyagi károkat. Eddig nem érkezett az 112-re segélyhívás, amely problémákat jelentett volna.

„Maradjanak nyugodtak, utórengések következhetnek. Jelenleg felderítést végzünk a helyszínen, hogy megállapítsuk a lehetséges következményeket” – közölte az ISU Bukarest-Ilfov.

Ez a legerősebb földrengés, amelyet idén Romániában regisztráltak. Az előző legerősebb (4,4-es erősségű) földrengés 2024. augusztus 1-jén következett be.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Kigyulladt hétfő délután egy személyszállító vonat mozdonya a Kolozs megyei Nagyiklód vasútállomásán, az utasoknak sikerült leszállniuk az egyetlen vasúti kocsiból álló szerelvényről – közölte az Agerpres hírügynökség.
Közhír