Meghaladta a 6 ezreléket Kolozsvár fertőzöttségi mutatója

Meghaladta a 6 ezreléket Kolozsvár fertőzöttségi mutatója
Egy ezrelékkel, 5,39-ről 6,39-re növekedett tegnapról mára Kolozsvár fertőzöttségi mutatója a Kolozs Megyei Közegészségügyi Igazgatóság közzétett statisztikája szerint, de még nem tervezik a megyeközpont vesztegzár alá helyezését.

Tasnádi Szilárd, Kolozs megye prefektusa is megerősítette, hogy egyelőre nem tervezik lezárni a várost, hiszen a vészhelyzeti bizottság az erre vonatkozó döntést nem csak a fertőzöttségi mutató alapján hozza meg. Hozzátette: a fertőzöttségi mutató látványos növekedése kiszámítási módszertanának megváltoztatásával magyarázható, amely szerint három napot levonnak a kéthetes időszak elejéről és végéről. Emellett a fertőzött azon a településen kerül be a statisztikába, ahol az illető lakhelye van.

 A tegnapi, településekre vonatkozó fertőzési mutatók emiatt mindenhol növekedtek. Türében közelít ez az arány nyolchoz, Désen héthez, de Szászfenesen is meghaladta a hatot, de Bácsban és Erdőfeleken is öt fölé emelkedett. A legaggasztóbb Magyargorbó helyzete, ahol a fertőzöttségi mutató majdnem 12 ezrelékes.