Megérkezett a kolozsvári reptér hárommilliomodik utasa

Megérkezett a kolozsvári reptér hárommilliomodik utasa
Történelmi pillanatnak lehettek szemtanúi azok, akik tegnap kora délután a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtéren tartózkodtak: a reptér vezetősége ünnepélyes keretek között köszöntötte idei hárommilliomodik utasát. A szám nemcsak a kolozsvári légi kikötő számára rekord, hanem egyben országos premier is: eddig egyetlen hazai regionális reptér sem tudta elérni ezt az utasszámot. A hárommilliomodik utassal ugyanakkor a reptér forgalma ismét elérte, sőt meg is haladta a pandémia előtti szintet.

A Bukarest–Kolozsvár járat utasai közül véletlenszerűen kiválasztott Nicoleta Ababei egy Tarom-géppel érkezett, és egy kétszemélyes oda-vissza repülőjegyet kapott ajándékba a légitársaságtól, annak bármely hazai vagy külföldi járatára. Az esemény kapcsán a Tarom közleménye arra is kitér, hogy belföldi járatai mintegy negyedét a kolozsvári reptérről üzemelteti, ez azt jelenti, hogy év elejétől az általa a határokon belül szállított több mint 600 ezer utasból mintegy 185 ezer indult/érkezett Kolozsvárról/ra. Narcis Obeadă, a légitársaság kereskedelmi igazgatója maga is jelen volt egyébként a tegnapi kolozsvári eseményen, és bejelentette: jövőre a kolozsvári járatok számát mintegy 10%-kal növelik, azaz 1037-ről 1250-re.

David Ciceo, a légi kikötő igazgatója köszönetet mondott a Taromnak, mint a reptér legrégebbi kereskedelmi partnerének, továbbá valamennyi légitársaságnak, amely járatokat indított Kolozsvárról. Emlékeztetett, hogy a reptér forgalma 1996-ban még csak 32 ezer volt, azóta tehát százszorosára nőtt. Viorel Federiga, a reptér igazgatótanácsának elnöke pedig úgy fogalmazott: „…a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtér ismét bebizonyította, hogy a legdinamikusabban és leglátványosabban fejlődő regionális repülőtér. Ezzel a teljesítménnyel a repülőtér továbbra is a fejlődés motorja marad, és megerősíti pozícióját Románia vezető regionális repülőtereként.”