Meddig tart még a kánikula?

Frissítette az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a vörös, narancssárga és sárga jelzésű hőségriasztásokat, amelyek hétfőn és kedden is érvénybe maradnak az ország nagy részén.

A hétfőre kiadott sárga jelzésű riasztás az ország területének több mint háromnegyedére érvényes, itt 33-36 Celsius-fok körüli lesz a nappali csúcshőmérséklet.

A Bánság déli, a Körösvidék északi és központi részére, Dél- és Délnyugat-Erdélyre, valamint Olténia, Munténia és Moldva bizonyos területeire narancssárga riasztás érvényes. Ezekben a régiókban a nappali csúcshőmérséklet elérheti a 35-38 Celsius-fokot, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80 egységet. Az éjszakák trópusiak lesznek, 18-23 fok közötti hőmérséklettel.

Temes és Arad megyére továbbra is vörös riasztás érvényes, itt a maximumok elérik a 39 Celsius-fokot, éjszaka 19-25 fok lesz.

Kedden Olténiában, Munténia északi felében, Dobrudzsában, Kelet- és Délkelet-Erdélyben, Máramarosban és Moldva nagy részén sárga, a Bánság déli, a Körösvidék északi és központi régióiban, Erdély nagy részén, Északkelet-Moldvában, valamint Munténia déli és központi régióiban narancssárga, Temes és Arad megyében pedig vörös riasztás lesz érvényben a hőség miatt.