Mátyás deákjai – mesemondó és mondaverseny

Mátyás deákjai – mesemondó és mondaverseny
A Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány Gróf Mikó Imre Könyvtára és a Szarkaláb Kulturális Egyesület megyei mesemondó- és mondaversenyt szervez elemi és gimnazista iskolások részére Mátyás deákjai a legendás csodavárban címmel. A versenyre az előkészítő osztályosok és elemisták, valamint az általános osztályosok kategóriákban lehet benevezni.

A jelentkezőknek egy mesét kell előadniuk egyénileg vagy csoportosan, akár színjátékként. A szöveghűség nem kötelező, a hangsúlyt az előadásmód értékelésére teszi a zsűri. Csapatok esetén az előadók száma nem haladhatja meg az 5 főt, az előadandó művek ideje maximum 10 perc lehet. A meséket  mindenki maga választhatja (ajánlott irodalom: Kóka Rozália: Mátyás király rózsát nyitó ostornyele, Szép Ernő: Mátyás király tréfái). Magyar mondákat a Lengyel Dénes Régi magyar mondák című kötetéből választhatnak a jelentkezők.

A versenyt 2017. február 25-én szervezik a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum dísztermében. A kisebbek versenye 11 órakor kezdődik, az 5–8. osztályosoké pedig 14 órakor. Az érdeklődők jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével  vagy személyesen nevezhetnek be. A szervező, Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány postacíme Clinicilor/Mikó utca 18., 400006 Kolzosvár. Tel: 40-264-590096,0742274688, e-mail: heltai_gaspar@yahoo.com. Jelentkezési határidő: 2017. február 17.