Martin Schulz kancellárként megvétózná az uniós költségvetést

Martin Schulz kancellárként megvétózná az uniós költségvetést
Martin Schulz német kancellárként vétót emelne a következő európai uniós költségvetés ellen, ha nem fogad be menekülteket valamennyi tagállam.

A szociáldemokrata párt (SPD) kancellárjelöltje vasárnap Berlinben a Németország és az EU jövőjéről szóló tervét ismertető beszédében kiemelte, hogy kiveszett a szolidaritás az EU-ból, ami "veszélybe sodorja Európa jövőjét".

Németország fizeti be a legtöbb pénzt a közös költségvetésbe, a legnagyobb haszonélvezők között pedig ott van Lengyelország és Magyarország, két tagállam, amely "megtagadta a szolidaritást a menekültkérdésben" - tette hozzá.

Németország hajlandó még több pénzt befizetni, "de ha a költségvetés nem a szolidaritás elvén alapul, kancellárként vétót emelek" a következő költségvetés ellen - húzta alá Martin Schulz.

Hangsúlyozta, hogy "aki nem fogad be menekülteket, és például pusztító adóversenyt folytat a mi országunk ellen is, az nem viselkedik szolidárisan, és nem számíthat a mi szolidaritásunkra".

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Megszavazta a lengyel parlamenti alsóház (szejm) azt a tervezetet, amelynek értelmében regionális nyelvnek ismerik el a sziléziai nyelvjárást.
Külpol
Az Egyesült Államok hatmilliárd dollár értékű új katonai felszerelés ukrajnai szállítása mellett kötelezte el magát. A védelmi minisztérium bejelentése szerint az ukrán hadsereg számára új megrendelés formájában jutnak majd el az eszközök, amelyeket közbeszerzésként az amerikai hadiipar szereplői és egyéb partnerek gyártanak le.
Külpol