Maradj talpon a Krisztusban!

Maradj talpon  a Krisztusban!
n Maradj talpon a Krisztusban! – hirdette Kiss-Cserey Zoltán, a kolozsvári Református Kollégium iskolalelkésze a tegnap délutáni tanévnyitó ünnepségen, a Farkas utcai református templomban, amelyen a líceumi, a szakiskolai és a posztliceális egészségügyi osztályok tanulói vettek részt. Az előkészítő, az elemi és a középiskolai tanulók tanévnyitója ma reggel 10 órakor kezdődik, szintén a templomban. – A János evangéliumából származó bibliavers a Krisztusba vetett hitre, a megmaradásra összpontosít, és igencsak aktuális egy olyan korban, amikor a megmaradás világszerte krízishelyzetben van. „De mi, aki itt vagyunk most a templomban, arra törekszünk, hogy talpon maradjunk a Krisztusban” – összegzett Kiss-Cserey Zoltán iskolai lelkipásztor a zsúfolásig telt templomban. Megtudtuk: a református kollégium diáklétszáma idén 800 fő.

 

– A Református Kollégium újraindulásától számított 29. tanévének megnyitó ünnepségére újjászületett az épület. A 2017/2018-as tanév az eddigi legsikeresebb volt, maturandusaink érettségi sikeraránya folytán országos szinten a negyedik helyen voltunk a romániai magyar líceumok között. Az érettségizők sikeraránya 97,06 százalék, és a nyolcadikosaink is szép eredményeket értek el a szakaszzáró vizsgán. A posztliceális egészségügyi képzés végzősei 100 százalékos sikeraránnyal büszkélkedhetnek. Az épület külső és belső felújítása Isten ajándéka, amelyért hálásak lehetünk – mondta Székely Árpád, a kolozsvári Református Kollégium igazgatója.
Gáll Sándor, az Erdélyi Református Egyházkerület (EREK) tanácsosa Péter apostol leveléből idézett, amikor arra buzdította a jelenlevőket: „gondjaitokat Istenre vessétek, mert Istennek gondja van reánk”. A tanácsos kifejtette: bízik abban, ahogy Istennek gondja volt az épület felújítására, úgy gondja lesz a lelki megújulásra, megerősödésre is.

Astalîs Hajnal véndiák és szülő kifejtette: az egymás iránti szeretetnek nem csak szavakban, hanem cselekedetekben is meg kell nyilvánulnia.
A köszöntőbeszédek után az öt kilencedik (két líceumi és három szakiskolai osztály), a diakonisszaképző első év­folyama és az újonnan érkezett diákok fogadalomtételére ­került sor.  Ezt követően Steiner Zsuzsa első osztályos diák szavalt, meghallgathattuk a kórus bizonyságtéte­lét, majd áldással és a Himnusz el­éneklésével ért véget a tanévnyitó.