Már négy teniszező kvalfikálta magát a WTA-vb-re

Már négy teniszező kvalfikálta magát a WTA-vb-re
A világelső spanyol Garbine Muguruza Blanco után négy újabb játékos, Karolína Plískova, Simona Halep, Jelina Szvitolina és Venus Williams biztosította részvételét a női teniszezők év végi, szingapúri nem hivatalos világbajnokságán.

Halep sorozatban negyedik vb-jére készülhet, legjobb eredménye a 2014-es döntő volt, amelyben Serena Williamstől kapott ki (a csoportkörben viszont legyőzte amerikai ellenfelét).

A 25 éves cseh Plískovának ez lesz a második világbajnoksága (tavaly a csoportkörben búcsúzott), az ukrán Szvitolina először vehet részt a versenyen, míg a 37 esztendős amerikai Venus Williams ötödször lesz ott a vb-n – először még 1999-ben szerepelt a tornán, amelyet 2008-ban megnyert.

Muguruzának ez lesz sorozatban a negyedik részvétele a vb-n, igaz, 2014-ben még csak párosban sikerült kvalifikálnia. A 2015-ös tornán teljesített a legjobban, akkor az egyéni versenyben elődöntőig menetelt, s csak a későbbi győztes Agnieszka Radwanska tudta megállítani, míg párosban honfitársa, Carla Suárez Navarro oldalán döntőt játszhatott. Tavaly az egyéni verseny csoportkörében búcsúzott.

Párosban eddig a Jelena Vesznyina, Jekatyerina Makarova (orosz), Martina Hingis, Jung-zsan Csan (svájci, tajvani), Ashleigh Barty, Casey Dellacqua (ausztrál) és Lucie Hradecka, Katerina Siniakova (cseh) kettős szereplése biztos.

Az október 22. és 29. közötti távol-keleti eseményen a világ legjobb nyolc játékosa indulhat az idei tornákon szerzett pontok alapján.