Manfred Weber: Kolozsvár egyfajta Szilícium-völgy

Románia egy gazdasági sikertörténet, Kolozsvár pedig némileg Európa Szilícium-völgyének mondható - jelentette ki ma Bukarestben Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke.

Ugyanakkor Olgierd Geblewicz, a Régiók Európai Bizottsága (RB) néppárti frakciójának elnöke azt mondta, hogy az EPP a jövőbeni mandátumában a falvakat, városokat és régiókat helyezi Európa középpontjába.

A két európai politikus az EPP szerdán és csütörtökön zajló bukaresti kongresszusára érkezett Bukarestbe, ebből az alkalomból közös sajtótájékoztatót tartottak Kolozsvár polgármesterével, illetve Siegfried Mureşan nemzeti liberális párti EP-képviselővel. 

„A mi képviselőcsoportunk a legnagobb az Európai Parlamentben és a Régiók Bizottságában. Helyi és európai szinten is erősek vagyunk. És mindezt csapatként, közös erőfeszítéssel érjük el” - mondta Weber.

Az EPP-elnök azt mondta, Románia története egy sikertörténet, és az elmúlt években, „főleg a Nemzeti Liberális Párt vezetése alatt” Bukarest jelentős pozitív változáson ment át. 

„A jövedelmek emelkednek, a mindennapi élet egyre jobb” - fogalmazott.

Manfred Weber úgy köszöntötte a kongresszuson részt vevő Emil Boc kolozsvári polgármestert, mint annak a városnak az elöljáróját, amely „Európa egyfajta Szilícium-völgye”.

(Borítókép: Manfred Weber/Facebook)