Májusban Meseország megmentése a tét

Bemutatóra készül a Puck Bábszínház

Az előadást az 5 éven felüli nézőiknek ajánlják
A Puck Bábszínház magyar társulata a 2023–2024-es évad újabb bemutatójára készül, május 25-én, szombaton 11 órakor az Ukk-mukk-fukk, avagy Paprika Jancsi megmenti Meseországot című produkciót láthatja a nagyérdemű.

Az előadást a Blattner Géza-díjas Rumi László rendezi, akit a kolozsvári közönség már jól ismerhet, hiszen többször dolgozott már együtt a társulattal. Az előadás zenéjét Bakos Árpád szerezte, akinek neve szintén ismerősen csenghet, hiszen több közönségkedvenccé vált előadásuk zenei anyagát jegyzi. Olyan előadások létrehozása kötődik a kettejük nevéhez, mint A brémai muzsikusok vagy az Árnyak színháza. Az előadás létrehozásában dramaturgként Csepei Zsolt, a Váróterem Projekt egyik alapító tagja és színésze vett részt.

A kiindulási pontként szolgáló karakter ötlete – az előadásban megjelenő mágikus direktor figurája, akinek célja, hogy minden mesehőst begyűjtsön múzeumába – Kovács Ildikótól származik. A rendező víziójaként a történet fókuszába az összefogás, a mesefigurák közös harca került, emiatt is különleges számukra, hogy csaknem a teljes magyar társulat szerepel az előadásban. Nemcsak a Puck Bábszínház alapító tagjához való kötődése miatt jelentős ez a projekt, hanem azért is, mert a bábszínház utóbbi éveinek fontos alkotójával dolgozhattak újra együtt. 

Az Ukk-mukk-fukk, avagy Paprika Jancsi megmenti Meseországot című előadásuk során pompázatos helyre hívnak mindenkit: puha fészekbe, ahol a bolyongó mesehősök végre megpihenhetnek. Az illető, akit a mesefigurák megmentőjeként szoktak emlegetni, egy igazi mágikus direktor, Dormadir a Mesemúzeum igazgatója. De ezúttal kedvenc meséink – az ő mesterkedése miatt – egészen másképp hangzanak. A varázslatot, amitől Dormadir megfosztja szeretett meséinket, csak egy valaki szerezheti vissza nagymamucikája báli legyezőjével: Vitéz László. Az előadásból kiderül, hogy elegendő segítség-e egy bohócdoktor, Paprika Jancsi és egy izgága kobold ahhoz, hogy az elhagyatott Meseország megmeneküljön.