Magyar színekben a Megváltó Krisztus szobra Rióban

Magyar színekben a Megváltó Krisztus szobra Rióban
Magyar nemzeti színekkel világították meg Brazília szimbólumának tartott Megváltó Krisztus szobrát az utolsó magyar király, boldoggá avatott IV. Károly koronázásának 100. évfordulója alkalmából Rio de Janeiróban 2016. december 30-án.

A dél-amerikai országban ezzel elismerik Magyarországnak a kereszténység védelmében tett erőfeszítéseit, valamint a brazíliai magyar közösségek hozzájárulását az ország fejlődéséhez. Az esemény azért kötődik IV. Károly történetéhez, mert ő a béke embere volt, mélyen elítélte az első világháború borzalmait, és igyekezett hitét mindig a politikai döntései elé helyezni.

II. János Pál pápa V. Károlyt 2004. október 3-án a Vatikánban boldoggá avatta. Emléknapjának – más szentektől eltérően – nem halála, hanem Zita hercegnővel való házasságkötése napját, október 21-ét jelölte ki, ráirányítva a figyelmet példás házaséletére, ezzel is hangsúlyozva, hogy a szentté válás egyik útja a házasság.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

az év első hat hónapjában, az ezekben okozott kár összege több mint 155 millió lejre rúg – nyilatkozta vasárnap a Román Rendőrség gazdasági bűncselekményeket vizsgáló osztályának vezetője.
Közhír
Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el vasárnap az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) 25 megye folyóvizeire.
Közhír