Lövöldözés egy aranyosgyéresi szórakozóhelyen

Lövöldözés egy aranyosgyéresi szórakozóhelyen
Őrizetbe vett kedden két férfit az aranyosgyéresi rendőrség, miután egy szórakozóhelyen összeverekedtek a biztonsági őrökkel, egyikük pedig egy gázpisztollyal az őrök felé lőtt – derül ki a Kolozs Megyei Rendőrfelügyelőség mai tájékoztatójából.

Az eset még november 12-én, szombaton éjjeli fél 12-kor történt, a 34 illetve 41 éves helybéliek nézeteltérésbe keveredtek a szórakozóhely biztonsági őreivel, majd az összeszólalkozást tettlegesség követte. Ennek során a „kliensek” egyike egy gázpisztolyt is elővett, amellyel az őrök irányába lőtt – a rendőrségi közlemény nem tér ki arra, hogy a balhéban megsérült-e valaki.

A rendőrök az esetet követően kedden házkutatást tartottak a pisztolyt használó személynél – megállapítva, hogy nincs fegyverviselési engedélye –, majd mindkét férfit kihallgatások végett bekísérték a rendőrségre, ahol aztán 24 órás őrizetbe helyezték őket, kezdeményezve előzetes letartóztatásukat.

Az ügyben tettleges bántalmazás, a fegyverekre vonatkozó szabályzat megszegése, nem halálos fegyver jogtalan használata, valamint rendbontás miatt indítottak bűnvádi nyomozás.