Lehet pályázni a Barcsay-díjra

Lehet pályázni a Barcsay-díjra
Október 31-ig lehet pályázni a 2018-as Barcsay-díjra, derül ki a Barcsay Jenő Képzőművészeti Alapítvány kuratóriuma által elküldött közleményből.

A Barcsay-díjat pályakezdő fiatal művészek kaphatják meg, akik „olyan kvalitásos alkotásokat hoznak létre, amelyek méltó módon idézik és őrzik Barcsay Jenő szellemiségét, alkotói következetességét és a művészet iránt érzett alázatát”, olvasható a közleményben.

A pályázaton részt vehetnek – határoktól függetlenül – mindazok a Kárpát-medencében, vagy a világ bármely táján élő, magyar ajkú, felsőfokú tanulmányaikat már befejezett pályakezdő festőművészek, akik 2018. december 31-ig még nem töltik be 35. életévüket.

A Barcsay-díjjal oklevél, Csíkszentmihályi Róbert szobrászművész plakettje és pénzjutalom jár. A díjátadással egy időben nyitják meg a kitüntetett művész/ek/ kamarakiállítását, amely 2019. év elején közös kiállítás lesz az elmúlt év díjazottjaival.

Az átadó ünnepséget  várhatóan 2019. január 14-én, Barcsay Jenő születésnapján, illetve az ehhez közelálló napok valamelyikén a Magyar Alkotóművészeti Nonprofit kft. Galériájában – MANK Galéria  (Szentendre, Bogdányi utca 51.) tartják meg, ahol egyben a kiállítást is megnyitják .

A pályázat személyes leadásának, vagy postára adásának határideje: 2018. október 31. Pályázni a művész által összeállított (összekapcsolt) portfólióval lehet.

A Barcsay Alapítvány megújult kuratóriuma várhatóan november 10. és 25. között hozza meg a döntést, ezután a beküldött portfóliókat az Alapítvány székhelyén vehetik át, előre egyeztetett időpontban.

A pályázat eredményét 2018. november 30-tól a MAOE (www.alkotok.hu) és a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit kft. honlapján teszik közzé, valamint a díjazottakat személyesen is értesítik.

A pályázatra jelentkezők, az alábbi címre nyújthatják be/postázhatják pályázatukat, a portfoliót: Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete, 1055. Budapest Falk Miksa utca 30. fsz. 2., Tel: 1-311-2479, Fax: 1-331-9304. E-mail: titkarsag.maoe @alkotok.hu

A pályázati kiírás további részleteiről a www.alkotok.hu/palyazatok weboldalon lehet tájékozódni.