Legókiállítás hétvégén a néprajzi múzeumban

legó
Idén is lesz alkalom a játékra a múzeumban FOTÓ: ROHONYI D. IVÁN
A Brickenburg Egyesület, az Erdélyi Néprajzi Múzeummal partnerségben január 19-e és 21- között szervezi meg a már hagyományszámba menő téli legókiállítását. A kiállítás látogatói, koruktól függetlenül különböző mesevilágba utazhatnak a legóépítményeknek köszönhetően.

A kiállítás néhány darabját már kiállították más nemzetközi kiállításon, másokat pedig most láthat először a kiállítások közönsége. A kreatív műhely pedig lehetőséget biztosít, hogy mindenki megteremtse saját alkotását. 

A kiállítás szervezői felhívják a látogatók figyelmét, hogy a kiállított darabokat nem szabad megérinteni. A LEGO(R) az öt évesnél nagyobb gyerekek számára elegendő legóelemet biztosít a játékhoz. A gyerekeket a szülőknek vagy az őket kísérő nagykorú személynek kell felügyelnie. A néprajzi múzeum Unió/Memorandumului utca 21. szám alatti épületében, a volt Redutban megszervezett kiállításra egy jegy ára öt lej.  

A kiállítás pénteken, január 19-én és szombaton, január 20-án 11 órától 19 óráig látogatható, az utolsó látogatót 18:40 órakor engedik be. Vasárnap, január 21-én 11-17 óra között várják az érdeklődőket, az utolsó látogatót 16:40 órakor engedik be.