Labdarúgó IV. liga: csonka forduló a hétvégén

Labdarúgó IV. liga: csonka forduló a hétvégén
Az időjárási viszontagságok miatt Kolozs Megye Labdarúgó Testülete három mérkőzést elhalasztott a hétvégi 19. fordulóban, habár szombaton és vasárnap is napsütéses idő volt környékünkön.

ERKEDI CSABA

Az öt megtartott találkozóból négy vendéggyőzelemmel végződött, csak az Universitatea másodcsapata nyert hazai pályán 8–0 arányban a tartalékosan pályára lépő Szamosújvárnémeti Sas ellen a Iuliu Haţieganu Egyetemi Sportparkban. Érdekesség, hogy 1–0-s vezetésnél a vendégek a III. ligában is megfordult Alex Rus révén ellőttek egy tizenegyest, és ki tudja, ha egyenlítettek volna, mire lettek volna képesek a nem is olyan régen még a IV. liga első helyezettjei között levő Sasok.

Gólözön volt Erdőfeleken is, csakhogy ott a vendégeknek sikerült nyerniük – Erdőfeleki Jövő–Szászfenesi SK 3–9. Az utóbbi együttes javuló formában van, a tavaszi idényben egyre jobb eredményeket ér el.

A hétvégi fordulóban várakozáson felül szerepelt a Mihai Georgescu Jövő gárdája (igaz, az elit bajnokságban beírt ifi együttessel léptek pályára, ugyanis az időjárás miatt a számukra szervezett mérkőzéssorozatot elhalasztották), de ennek ellenére 4–2-re kikapott az Aranyosgyéresi MSC alakulatától. Paul Dârjan egymaga hét gólt szerzett.

A Tordaszentmihályi Aranyos labdarúgói is kitettek magukét, idegenben 4–0 arányban bizonyultak jobbnak a Déscichegyi SK csapatával szemben. Az összecsapást a Dés melletti alsókosályi pályán rendezték.

A nagyiklódi korszerű stadionban a kitűnő műfüves pályán és közel háromszáz (amelyből fele Szamosújvárról és a közeli falvakból érkezett) néző előtt a Szamosújvári Atletic Olimpia együttese 1–0 (0–0) arányban legyőzte a helyi Egyesülést. A mérkőzés egyetlen gólját a 78. percben a második félidőben beállt Cosmin Mureşan lőtte. A nagyiklódiak a 67. perctől kezdve tíz emberrel játszottak, miután Marius Chioreanu kolozsvári játékvezető két sárgalap miatt kiállította Ionuţ Oltean középpályást. A hazaiak végigtámadták az első 45 percet, jobbnál jobb gólhelyzeteket alakítva ki, de sorrendben George Cotuţ (kétszer is egyes-egyedül Mihai Drăgan szamosújvári kapussal szemben), Patrick Pop és Mircea Pop mind-mind kapu mellé vagy fölé küldte a labdát. Ezzel a sikerrel a Kilin Csaba klubelnök vezette Atletic Olimpia visszavágott az ősszel otthon elszenvedett 2–1-es vereségért.

A forduló másik három mérkőzését, a Dési CFR–Szamosújvári Armenopolis találkozót április 10-én, az Alsódetrehemi Egyesülés–Tordai Üveg Aranyos összecsapást április 11-én, az Apahidai Sporting–Gyalui Szamos meccset pedig április 25-én rendezik.

A táblázaton továbbra is a Tordai Üveg Aranyos vezet 50 ponttal (egy mérkőzéssel kevesebbet játszott), második a Szászfenesi SK 46 ponttal, míg a harmadik helyet a Szamosújvári Atletic Olimpia foglalja el 44 ponttal.