Kvitova is elődöntős Csuhajban

Kvitova is elődöntős Csuhajban
Kialakult az elődöntő mezőnye a 2,2 millió dollár összdíjazású Bajnokok Tornája elnevezésű szezonzáró női tenisztornán, a kínai Csuhajban.

Pénteken az A-csoport küzdelmeit a magyar származású, brit színekben versenyző Konta Johanna nyerte meg, miután két sima játszmában legyőzte a francia Caroline Garciát, míg a C-ből a honfitársa, Barbora Strycova felett diadalmaskodó cseh Petra Kvitova (a képen) jutott tovább.

A kínai viadalon – ahol a WTA-világbajnokságról lemaradt legjobbak szerepelnek – négy háromtagú csoportban rendezték a küzdelmeket, amelyekből az első helyezettek kerültek az elődöntőbe.

Eredmények:

A-csoport (Azálea-csoport): Konta (brit, 1.)–Garcia (francia, 11.) 6:2, 6:2. A csoport végeredménye: 1. Konta 2 győzelem, 2. Garcia 1, 3. Samantha Stosur (ausztrál, 8.) 0.

C-csoport (Bazsarózsa-csoport): Kvitova (cseh, 3.)–Strycova (cseh, 9.) 6:1, 6:4. A csoport végeredménye: 1. Kvitova 2 győzelem, 2. Strycova 1, 3. Roberta Vinci (olasz) 0.

D-csoport (Rózsa-csoport): Jelena Vesznyina (orosz, 7.)–Kiki Bertens (holland, 10.) 6:4, 7:6 (5) – ebben a csoportban már korábban eldőlt a továbbjutó, az ukrán Jelina Szvitolina kiléte. A csoport végeredménye: 1. Szvitolina 2 győzelem, 2. Vesznyina 1, Bertens 0.

A B-csoportban (Kamélia-csoport), ahogy korábban már jeleztük Babos Tímea, a svájci Bacsinszky Tímea, valamint a kínai Su-aj Csang indult, s az utóbbi jutott az elődöntőbe.