Kutyák martak halálra egy kisfiút Székelyföldön

Kutyák halálosan megsebesítettek egy 11 éves kisfiút a székelyföldi Kányád községhez tartozó Petek nevű falu közelében pénteken - jelentette a Székelyhon című hírportál.

 A lap Péter Szilárdtól, a Hargita megyei mentőszolgálat vezérigazgatójától megtudta: a kisfiú a mezőre indult édesapjához, hogy ételt vigyen neki, a tragédia pedig útközben történt. Indulás előtt még telefonon jelezte, hogy útnak indult, ám mivel nem érkezett meg, keresni kezdték. Mint kiderült, útközben kutyák támadták meg, amikor rátaláltak, harapásnyomok borították az egész testét.

A mentősök a helyszínre érkezéskor már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Maria Plumbu, a Hargita megyei rendőrség szóvivőjének közlése szerint a 112-es segélyhívószámon dél tájban leadott riasztást követően a helyszínre érkező rendőrök megállapították: a gyermekre a család állatőrző kutyái támadtak rá a házuk melletti legelőn, ahol a gyermek a gazdaságban nevelt állatokat akarta összeterelni.

A fiú holttestét a hatóságok boncolás céljából elszállították, a tragédia körülményeinek tisztázására ügyészségi vizsgálat indult.