Kupáról kupára, focikörkép

Kupáról kupára, focikörkép
Folytatjuk a hétközi labdarúgó kupaeredményekről szóló összefoglalót, kiegészítve az Angliában rendezett újabb (végső) pótlással és a belga győztessel.

Román Kupa: Astra–Voluntari döntő

A Voluntari-i FC lesz a Gyurgyevói/Giurgiui Astra ellenfele a labdarúgó Román Kupa döntőjében, miután gól nélküli döntetlenre végzett a Krajovai Universitatea SK-val, s mivel az első, Szörnyvárott/Drobeta Turnu Severinben rendezett meccsen meglepetésre az Ilfov megyei gárda nyert.

Végeredmény (kiemelve a továbbjutó): • Voluntari-i FC–Krajovai Universitatea SK 0–0.

A döntőt május 27-én szombaton rendezik a ploieşti-i Ilie Oană Stadionban.

Európai kupadöntők

A legutóbbi hét tétmeccsét megnyerő Opava nem bírt a legutóbbi három meccsét elveszítő Zlínnel a Cseh Kupa döntőjében, Robert Bartomeu 20. percben szerzett góljával utóbbi lett a kupagyőztes (1–0). A Zlín részéről Jakub Jugast a ráadás pillanataiban kiállította a játékvezető. A Zlín először nyert Cseh Kupát, ez a második kupagyőzelme ugyanakkor, 1970-ben a Csehszlovák Kupát kaparintotta meg – még TJ Gottwaldov néven.

Macedóniában a bajnoki újonc Peliszter ünnepelhetett, miután a gól nélküli 120 percet követően tizenegyesekkel 4–3-ra legyőzte a Skendiját. A zöld-fehérek másodszor hódították el a Macedón Kupát – a Macedón Köztársasági Kupát korábban négyszer is megnyerték.

Lettországban a Riga és a Ventspils a szünetben (0–0), a 90 perc (1–1) és a 120 perc (2–2) után is ikszre állt, a szétlövést pedig utóbbi csapat játékosai bírták jobban (6–5). A Ventspils hetedszer nyerte meg a kupát.

A Bosnyák Kupában is a szétlövés döntött, a Szarajevó ledolgozta ugyan 1–0-s hátrányát idegenben, de a tizenegyespárbajt a házigazda Siroki Brijeg bírta jobban (4–2).

Premier League: Kane négy góllal alázta a negatív rekordot beállító Leicestert

A Tottenham Hotspur rendkívül könnyedén nyert a tavalyi bajnok Leicester City otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójából elhalasztott, csütörtökön pótolt mérkőzésén. A már biztosan második londoni csapatban Harry Kane négy, Hjong Min Szon pedig két gólt szerzett, előbbi ezzel már 26 találatnál jár, a záróforduló előtt kettővel előzi a góllövőlista élén Romelu Lukakut. A Leicester Citynek ez volt a 18. veresége az idényben, ez negatív rekordbeállítás az élvonalbeli bajnokcsapatok következő szezonbeli teljesítményét tekintve, 110 évvel ezelőtt a Liverpool kapott ki ennyiszer bajnokként.

Eredmény, a 34. fordulóból elhalasztott mérkőzés: • Leicester City–Tottenham Hotspur 1–6. A táblázaton 37 meccs alapján: 1. (és már bajnok) Chelsea 90 pont, 2. Tottenham Hotspur 83, 3. Manchester City 75, 4. Liverpool 73, 5. Arsenal 72, 6. Manchester United 66, …, 11. Leicester 43, …, 18. Hull City 34, 19. Middlesbrough 28, 20. Sunderland 24 – utóbbi három már kiesett.

Belga bajnok az Anderlecht

A két román idegenlégióst, Alexandru Chipciut és Nicolae Stanciut is foglalkoztató RSC Anderlecht Brüsszel lett a belga bajnok, miután a rájátszás utolsó előtti fordulójában idegenben 3–1-re legyőzte a Charleroi-t, és behozhatatlan, hétpontos előnyre tett szert az FC Bruges ellenében. Chipciu kezdőember volt, a 77. percben lecserélték, Stanciu viszont ismét a cserepadot koptatta.

Ez az Anderlecht 34. bajnoki címe, ami rekordnak számít a Benelux államban (viszont 2014 óta nem szerzett babérokat a csapat).