Krasznogorszki merénylet - Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a terrortámadásért; több mint 110 halálos áldozat, köztük sok gyermek

Az orosz biztonsági szolgálat 11 embert vett őrizetbe a támadással kapcsolatban, közülük négyen a gyanú szerint személyesen vettek részt a lövöldözésben. 115-re emelkedett a moszkvai koncertteremben, a Crocus City Hallban péntek este történt fegyveres támadás halottainak száma. Az összesítések folyamatos emelkedést mutatnak, így a hatóságok attól tartanak, hogy nem végleges a szám. A moszkvai régió egészségügyi minisztériuma szerint a halálos áldozatok között több gyermek is van.

Mihail Murasko egészégügyi miniszter közölte, hogy 115 sebesültet, köztük öt gyereket kezelnek kórházban, 60 felnőtt és egy fiatalkorú állapota súlyos. A rendkívüli helyzetek minisztériuma szombat reggelre 107-re bővítette a kórházban ápolt és azonosított személyek nyilvánosságra hozott névsorát.

Péntek este több maszkos fegyveres rontott be a csarnokba, és a automata fegyverekkel lőtte a tömeget. A támadást terrorcselekménynek nyilvánították. 

Az önmagát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet vállalta a felelősséget. Számos orosz ezt kétkedve fogadja, és Ukrajnát hibáztatja. Az amerikai hírszerzés már korábban jelezte Moszkvának, hogy szélsőséges iszlamista támadás készül az orosz fővárosban.

Tizenegy ember őrizetbe vételéről tett jelentést Vlagyimir Putyin orosz elnöknek Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója, köztük mind a négy terroristáéról, aki részt vett a kulturális központ elleni terrortámadásban - közölte szombaton a Kreml. Az orosz elnöki hivatala szerint folyik a terroristák bűntársainak azonosítása. (Euronews)

 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A Crocus City Hall kulturális központban elkövetett bűncselekmény minden elkövetője, szervezője és megrendelője el fogja nyerni büntetését - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton sugárzott televíziós üzenetében.
Külpol
Negyven halálos és több mint száz sebesült áldozata van a lőfegyveres és robbantásos merényletnek, amelyet péntek este a Moszkva melletti Krasznogorszkban, a Krókusz Városi Csarnokban követtek el ismeretlnek – jelentette a TASZSZ hírügynökség a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közlése alapján.
Külpol