Közel száz házkutatást végeztek az ügyészek és rendőrök az elmúlt két hétben

Közel száz házkutatást végeztek az ügyészek és rendőrök az elmúlt két hétben
Az elmúlt két hétben közel száz helyszínen tartott házkutatásokat a rendőrség és a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) bűnszervezetek felszámolására irányuló akciók során.

A Román Rendőrség (IGPR) szombati közleménye szerint május 26-a és június 8-a között a rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának munkatársai a DIICOT-ügyészekkel közösen 31 nagyméretű akciót hajtottak végre kábítószer-kereskedelemre, embercsempészetre, számítógépes bűnözésre és pénzmosásra szakosodott bűnszervezetek felszámolása érdekében. Az akciók keretében 96 helyszínen végeztek házkutatást, hét akció az elkövetők tetten érésére irányult. 46 személyt vettek őrizetbe, 23 személyt előzetes letartóztatásba, négy személyt pedig bírósági felügyelet alá helyeztek. A hatóságok mintegy 4 kilogramm kannabiszt, 182 gramm kokaint, 2,7 kilogramm szintetikus drogot, egy kilogramm pszichoaktív anyagot, 69 tablettát, 16 kézi aprítógépet és 12 precíziós mérleget és egy fegyvert foglaltak le a hatóságok. Ezen kívül lefoglaltak még 15 személygpékocsit, 76 mobiltelefont, 7 laptopot, 32 adathordozót, 1,7 kilogrammnyi ékszert és nemesfémet, 170.000 lejt, 40.000 eurót, valamint további eurós bankjegyeket, amelyek a gyanú szerint hamisítottak - olvasható a közleményben.

Borítókép: diicot.ro

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Heves vitát váltott ki kormányzati szinten a helyreállítási alapok (PNRR) felhasználásának körvonalazódó fiaskója. A nagykoalíciót alkotó szociáldemokraták és liberálisok egymást vádolják amiatt, hogy nem végezte el Románia a Brüsszellel szemben vállalt feladatait. Az elkeserítő az, hogy a 29 milliárd euróból eddig 9,4 milliárd eurót hívott le az ország, az összeg kétharmadát pedig a következő két évben kellene felhasználni, ami aligha fog sikerülni.
Belpol