Koronavírus – 231 új eset, 952 halálos áldozat

Koronavírus –  231 új eset, 952 halálos áldozat
A legutóbbi tájékoztatás óta 231 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, és ezzel 15.362-re nőtt a fertőzöttek száma - közölte vasárnap a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). A fertőzöttek közül 7051-et gyógyultnak nyilvánítottak és kiengedtek a kórházból. Jelenleg 242 beteget ápolnak az intenzív osztályon. Ez idáig 952 halálos áldozata volt a koronavírusnak Romániában.

Az adatok szerint tehát az alig több mint két héttel a tízezres küszöb átlépése után szombaton meghaladta a 15 ezret a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma az országban.

Mint ismeretes, Romániában február 27-én diagnosztizálták az első koronavírus-fertőzést. A regisztrált fertőzések száma 45 nap múlva, április 9-én haladta meg az ötezret, a második ötezer fertőzés (április 23-i) nyilvántartásba vételéig már csak két hét, a harmadik ötezer fertőzésig pedig ennél nem sokkal több idő, 16 nap telt el.

A járvány terjedési üteme tehát nem sokat lassult. Az új esetek száma már egy hónapja többnyire meghaladja a napi háromszázat, de figyelemre méltó, hogy a kórházat gyógyultan elhagyók napi átlaga közben jelentősen, napi 260-ra emelkedett, így a nyilvántartott aktív esetek száma - amely megközelítette a 7100-at - az utóbbi két hétben 7500 körül stabilizálódott, és a napokban már csökkenő tendenciát mutatott.