Kolozsvárott lesz a kézilabda Challenge Cup döntő

Kolozsvárott lesz a kézilabda Challenge Cup döntő
A férfi kézilabda Challenge Cup döntőjében a Tordai Potaissa és a Sporting Lisszabon jutott, a visszavágónak a kolozsvári Horia Demian Sportcsarnok ad otthont.

Az első találkozót május 21-én Almadában rendezik, a visszavágót pedig 27-én bonyolítják le, utóbbinak a kezdési időpontja 17 óra, és élőben követhető a DigiSport és a DolceSport tévéadón.

A tordaiak eddig az európai szakszövetség (EHF) külön engedélyével lebonyolíthatták nemzetközi meccseiket a helyi George Bariţiu Sportcsarnokban, de a fináléra ez nem vonatkozik. „Tordán nincs meg a megfelelő infrastruktúra, sajtóteremmel, protokoll-teremmel és VIP-zónával, zavaró a zsűri asztala és a pálya fölé nyúló lelátó is. Megfelelő kézilabdapálya kell, specifikus vonalakkal kihúzva. Kolozsvárt minden adott, elvben már meg is egyeztünk, már csak mindent papírra kell tenni. Egyébként pedig nagy a jegyigénylés is.” – nyilatkozta a sajtónak Flavius Sâsâeac klubelnök.

A Potaissa Turda a klub történetének legjobb eredményét érte el, az elődöntőben az izlandi Valur Reykjavíkot búcsúztatta – az első találkozón 30–22-es vereséget szenvedett ugyan, de a visszavágót bravúrosan 32–23-ra nyerte. A portugálok kettős győzelemmel jutottak a fináléba, 32–27-re és 37–14-re verték a holland JMS Hurry-Up gárdáját.