Kolozsváron nyit európai kirendeltséget a Copeland

Kolozsváron nyit európai kirendeltséget a Copeland globális fűtés- és hűtéstechnikai vállalat - jelentette az economedia.ro hírportál a vállalat közleménye alapján.

"Ez egy stratégiai lépés, amely nem csupán elérhetőbbé teszi a szolgáltatásainkat és termékeinket globális szinten, hanem a növekedési terveinket támogatva, helyi szinten munkahelyeket teremt" - jelentette ki Scott Evans, a Copeland alelnöke a hétfői megnyitón, amelyen jelen volt Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere is. 

A kirendeltségen csaknem kétszáz fő fog dolgozni, köztük elektromérnökök, informatikai, értékesítési, marketing és ügyfélszolgálati szakemberek. 

A világszerte több mint 18 ezer főt foglalkoztató, amerikai székhelyű Copeland fűtés-, hűtés- és fagyasztástechnikai berendezéseket gyárt és ezekkel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt. 

A Copeland korábban az Emerson csoport része volt Emerson Climate Technologies néven. Az Emerson tavaly adta el a Copelandet a New York-i székhelyű Blackstone befektetéskezelőnek. A 2022-es pénzügyi évben a Copeland árbevétele 5 milliárd dollár volt.