Kolozsváron is látható a népszerű új kuflis-rajzfilm

Kolozsváron is látható a népszerű új kuflis-rajzfilm
A Lengemesék néhány évvel ezelőtti sikere után újabb magyar animációs filmet mutat be Romániában a Filmtett Egyesület. A kuflik és az Akármi Dániel András nagy sikerű könyvsorozata alapján készült, rendezője Jurik Kristóf, producere M. Tóth Géza. A mesék sajátos, vizuális és nyelvi humora Scherer Péter hangján kel életre. A film korhatár nélkül megtekinthető, olvasható az egyesület közleményében.

A népszerű gyerekkönyv-sorozat alapján készült mozifilmet Bukarestben, Marosvásárhelyen és Szatmárnémetiben premier előtti vetítésen nézhették meg az érdeklődők február 26-án és 27-én. Március 4-től két kolozsvári moziban is találkozhatunk Dániel András szimpatikus mesefiguráival.

A kuflik és az Akármi 10+1 új történetet tartogat a nézőknek. Jól ismert szereplői szokásos, humoros csetlés-botlásaikkal térnek vissza: Zödön elvarázsolt foltját keresi, Valér megpróbál eltévedni, Hilda végtelen hosszú sál kötésébe kezd, Fityirc és Titusz egy különleges kiállításra keverednek, Bélabá világkörüli útjáról mesél, Pofánka pedig majdnem végleg elkavarodik az időben. Megtudhatjuk, hogy miért bánjunk csínján a szőrbogyókkal, mit tegyünk, ha elfurcsul az árnyékunk, hogyan néz ki egy vadonatúj évszak, mire használható az odavissza-gumó, no és legfőképpen: hogy mi is az az Akármi!

A hét kufli olyan új szereplőkkel is megismerkedik, mint a titokzatos Mamóka, az ormányos flömd, aki szökdelős-elkapdosósozni is tud, Szamóca Anyóka, aki a boltjában ezernyi furcsa dolgot árul, nem is beszélve a csavargó Vándorkaktuszról, aki messzi földről érkezik az elhagyatott rétre.

„Az új Kuflik mozifilmben semmi sem az, mint aminek elsőre látszik (vagy épp nem látszik) és a nézőkre van bízva, hogy akármibe bármit beleképzeljenek. Ahogy azt a film szlogenje is mondja: Ebből még bármi lehet!” – írják a közleményben.

A kuflik és az Akármi című mozifilmben a szereplők ezúttal is Scherer Péter hangján ontják a poénokat és a rap-dalt, a hangzásvilág Alpár Balázs zeneszerző munkája. A film a KEDD Animációs Stúdió műhelyében készült, producere a Bogyó és Babóca filmeket is jegyző, Oscar-nominált M. Tóth Géza, a rendező a Dargay Attila-díjas Jurik Kristóf. A filmet Romániában a Filmtett Egyesület forgalmazza.

Kolozsvári vetítések: Győzelem mozi – március 4-étől (rendszeres vetítések; Művész mozi – március 5-én 16:30-tól (egyszeri vetítés). A filmet magyar nyelven, román felirattal vetítik.

További erdélyi helyszínek: Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Csíkszereda. Részletes információk és időpontok a distribution.filmtett.ro weboldalon találhatók.