Kolozsvári repülőtér: irány Tunézia és Egyiptom az Amara Tour-ral

Kolozsvári repülőtér: irány Tunézia és Egyiptom az Amara Tour-ral
Áprilistól Egyiptomba, júniustól októberig pedig Tunéziába indulnak charter járatok a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtérről – jelentették be csütörtökön a légikikötő és az Amara Tour illetékesei.

David Ciceo, a repülőtér vezérigazgatója kijelentette: lévén, hogy a koronavírus terjedése miatt, 2020 tavaszától az európai és a távolabbi országok szigorúbbnál szigorúbb utazási korlátozásokat vezettek be, az utasok száma drámaian csökkent, így a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtér számára komoly segítséget jelentettek a turisztikai ügynökségek által üzemeltetett charter járatok.

A reptérigazgató közölte: a tervek szerint idén a repülőtér utasforgalmának 10 százalékát a nyaralni vágyókat szállító légitársaságok bonyolítják.

– Arra számítunk, hogy idén hatszorosára növekszik a charter járatok száma. Tavalyelőtt e téren 82 százalékos csökkenést regisztráltunk, ami drámainak nevezhető. Az előrejelzések szerint legtöbben Egyiptomba, Törökországba, Görögországba és Tunéziába utaznának, de nő azok száma is, akik a Maldív-szigeteket választják – jelentette ki Ciceo. Hozzátette: a legkedveltebb célállomás Hurghada, Antalya, Kréta és Rodosz szigete, illetve Monasztir.

– Örömünkre szolgál, hogy az Amara Tour folytatja a hajdanán Khartago Tour által elkezdett hagyományt, és Tunéziába szállítja utasainkat. Ide indult az első charter járatok egyike. Tulajdonképpen a turisztikai ügynökségeknek és a partner légitársaságoknak köszönhetően kaptuk meg az 5 millió utasnál kevesebb személyt szállító kategóriában a legjobb európai repülőtérnek járó díjat – fogalmazott Ciceo.

Haithem Souani, az Amara Tour vezérigazgatója úgy véli, turisztikai szempontból jók az idei kilátások. – Partnerünk a HiSky légitársaság. Egyiptomi és tunéziai célállomásaink esetében idén már elértük a 2019-es foglalások volumenének 80 százalékát. Így júniustól nem csak egy, hanem két járat indul Monastir városába. Sőt, áprilistól már Egyiptomba szállítjuk a vakációzni a turistáinkat Kolozsvárról – mondta Souani. Megjegyezte: a repülőgépek üzemanyagárának növekedése miatt idén 3-7 százalékos többletkiadásra számíthatnak a turisták.