Kolozsvári látogatáson Lázár János miniszter

Kolozsvári látogatáson Lázár János miniszter
Kolozsvárra érkezett pénteken Lázár János, Magyarország építési és közlekedési minisztere. A tárcavezetőt délelőtt az RMDSZ Kolozs megyei és helyi szervezetének tisztségviselői fogadták a Szentegyház utcai irodában.

Amint Antal Géza, a Kolozs megyei RMDSZ ügyvezető elnöke lapunknak elmondta, a minisztert tájékoztatták a magyar közösség helyzetéről, tárgyaltak különböző, már működő magyarországi támogatási projektek és programok hatékonyságáról, illetve arról is, hogy a jövőben milyen irányba lenne érdemes és megfelelő folytatni ezeket.

Ezt követően a Fidesz-KDNP kormány minisztere az egyházi vezetőkkel egyeztetett, megtekintették a felújított Szent Mihály templomot, majd a Házsongárd Alapítvány igazgatója, Gergelyné Tőkés Erzsébet kalauzolta a politikust Házsongárdban - többek között Kós Károly sírjához és a Bánffy-kriptájához is ellátogattak.

A délután folyamán Lázár János a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Európai Tanulmányok tanszékén Rácz Béla-Gergely egyetemi oktatóval beszélgetve tart előadást diákoknak Nemzet. Építés - magyarok az átalakuló Európában címmel. A beharangozó vitaindító szerint annak ellenére, hogy Európában és az egész világon egymást követik a válságok, ilyen körülmények között is tudni kell építkezni, léteznie kell a Kárpát-medencében olyan iránynak, amely előre mutat és válságkezelés mellett a fejlődéssel és a jövővel foglalkozik.