Kolozsvári fiatalok a nemzetközi táncparketten

A kitartás, a befektetett munka, idő és energia mindig meghozza az eredményét. Közhelyes mondat, mindenki hallotta már. Két fiatal, kolozsvári táncos azonban erről tett tanúbizonyságot Temesváron a Junior 2 Standard Világbajnokságon. Szabó Bernadett és Kupa Norbert a nemzetközi mezőny közepén végeztek. A részletekről tanárukat, edzőjüket, Kovács Zoltánt kérdeztük.

A Junior 2 Standard Világbajnokság 14-15 éves, fiatal táncosoknak ad lehetőséget, hogy a nemzetközi színtéren megmutassák tánctudásukat. Ahhoz, hogy a párok világbajnokságra mehessenek, több más versenyen részt kell venniük és ott elérniük magasabb helyezéseket. Kovács Zoltán elmagyarázta, hogy ezek a gyerekek éveken keresztül, heti több napon, napi három órát edzenek, hogy eljuthassanak egy ilyen eseményre. Szabó Bernadett és Kupa Norbert a kolozsvári Dance Unity stúdió képviseletében, Magyarország színeiben álltak a táncparkettre. 

Kovács Zoltán a verseny részleteibe is beavatott minket. A temesvári megmérettetésen több, mint 60 pár vett rész. A versenyzőknek öt számban kell teljesíteniük, a zsűri minden számot egyesével pontoz és mindegyik után ki lehet esni. Berni és Norbi a középmezőnyben végeztek, edzőjük szerint azonban ez nem keserítette el a diákokat. Ők büszkék magukra, a stúdió pedig rájuk, hogy idáig is eljutottak. Kovács Zoltán a jövőre nézve elmondta: a gyerekek folytatják az edzést és a felkészülést, az iskola mellett is, hogy ezután is részt vehessenek versenyeken és minél magasabb helyezéseket érjenek el.