Kiváló teniszteljesítmények: Stollár, Babos, Begu

Kiváló teniszteljesítmények: Stollár, Babos, Begu
A héten rendezett nagyobb női tornákon eddig kiválóan szerepelnek a magyar és a román versenyzők.

Stollár Fanny nagyszerű győzelmet aratva bejutott a legjobb 16 közé a 776 ezer dollár összdíjazású charlestoni női salakpályás tenisztornán. A 18 éves magyar játékos csütörtökön a verseny negyedik kiemeltje, a márciusban Indian Wellsben legjobbnak bizonyult orosz Jelena Vesznyina ellen nyert két szettben.

A 2 óra 6 perces összecsapás mindkét játszmája kiélezett küzdelemben dőlt el. Az első rövidítésében a világranglistán 282. Stollár – akit a rangsorban 268 hellyel előz meg Vesznyina – az ötödik szettlabdáját értékesítve jutott előnyhöz, majd a másodikban a mérkőzésért adogathatott, de öt meccslabdáját nem tudta kihasználni, az újabb tie-breakben viszont már az elsőt beütötte.

A selejtezőből a főtáblára jutó, párosban junior wimbledoni bajnok magyar játékos 13 ászt ütött. A nyolcaddöntőben a lett Jelena Osztyapenkóval találkozik.

A dél-karolinai vetékkedőn szetthátrányból állt talpra, és jutott tovább a 10. kiemelt Irina-Camelia Begu: 149 percet csatázott a szlovák Kristina Kucovával (81. a világranglistán), akit a harmadik játszmában rövidítésben gyűrt le.

A győztesek eddigi jutalma 9254 dollár és 55 világranglistapont.

Eredmények, 2. forduló (a 16 közé jutásért): Stollár–Vesznyina (orosz, 4.) 7:6 (7), 7:6 (3); Begu (10.)–Kucova (szlovák) 4:6, 6:2, 7:6 (6).

LAPZÁRTAKOR, nyolcaddöntő: Begu–Stosur (ausztrál, 6.) 7:5, 6:3.

Az ötödik helyen kiemelt Babos Tímea két játszmában legyőzte szerdán a brit Naomi Broadyt a mexikói Monterreyben rendezett, 250 ezer dollár összdíjazású keménypályás női tenisztornán, ezzel bejutott a negyeddöntőbe.

Honlapja szerint a világranglistán 30. magyar játékosnak mindössze 63 percre volt szüksége a magabiztos sikerhez a rangsorban 123. ellenfelével szemben.

„Nagyon jól ment ma a játék. Folyamatosan keményen dolgozunk edzőmmel, Thomas-szal a játékom agresszivitásán, és ez működik” – értékelt a 23 éves Babos, aki a nyolc között idei párostársával, Anasztaszija Pavljucsenkovával találkozik. A világranglistán 16. orosz teniszező – akit Mexikóban másodikként emeltek ki – a nyolcaddöntőben azt az amerikai Kristie Ahnt verte, aki a selejtezőben Gálfi Dalmát búcsúztatta.

Eredmény, nyolcaddöntő: Babos (5.)–Naomi Broady (brit) 6:3, 6:2.