Kisméretű légi célpont után kutattak vadászgépek Tulcea megye fölött az éjjel

A román védelmi minisztérium közölte, hogy szombat hajnalban, 2:30 körül kisméretű légi célpontot észleltek a hadsereg radarjai a Fekete-tenger felett, körülbelül 45 kilométerre a Tulcea megyei Szent György településtől keletre.

Mivel a célpont a román határ felé közeledett, az eljárásnak megfelelően felszállt a Romániában légi járőrszolgálatot teljesítő spanyol légierő két F-18-as, illetve a román légierő két F-16-os vadászgépe. A tárca tájékoztatása szerint a célpont hajnali 4 óra körül lépte át a román államhatárt Gura Portiţei környékén. A katonai parancsnoki központ azonnal utasította a katasztrófavédelmi felügyelőséget a Konstanca megye északkeleti részén tartózkodó lakosság riasztására.

A radarjelzések szerint a célpont 19 kilométerre hatolt be Románia területére, a Konstanca megyei Cogealac felé haladt, majd 4:30 körül Cogealactól délre eltűnt a radarról. A vadászgépeknek nem sikerült vizuális kontaktust teremteniük vele, és mindeddig becsapódási zónát sem azonosítottak. A védelmi minisztérium szombaton átkutatja a térséget.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Románia továbbra is „minden erejével” támogatni fogja Ukrajnát – mondta Marcel Ciolacu miniszterelnök csütörtökön a Fekete-tengeri és Balkáni Biztonsági Fórum résztvevőinek küldött videóüzenetében.
Belpol