Kis herceg-bemutató és hétvégi program a Puck Bábszínházban

Kis herceg-bemutató és hétvégi program a Puck Bábszínházban
A kis herceget, Antoine de Saint-Exupéry művének kedvenc szereplőjét láthatjuk a Puck Bábszínház színpadán a Mese a kis hercegről címmel, Mihai Lungeanu rendezésében. A román tagozat bemutatójára csütörtökön, február 16-án 18 órától kerül sor.

Az előadás szereposztása a következő: Andra Ștefan, Iulia Dinescu, Ștefan Craiu, Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie, Adina Ungur, Ionuț Constantinescu, Robert Gutunoiu és Angelica Pamfilie. Marcel Iureș a pilóta szerepét tolmácsolja.

„A kis herceg története nem hiányozhat gyermekeink neveléséből. Ők a mi fantáziahiányunk áldozatai, akik összetévesztik a szórakozást a neveléssel, a szórakoztató/izgalmas/borzalmas játékokkal elveszített időt a természet titkainak feltárására, az emberi érzelmek megértésére, az álmok felfedezésére, saját személyiségének megismerésével eltöltött idővel –  nyilatkozta a rendező.   

Az előadást öt éven felüli gyermekeknek ajánlják. 

Pénteken, február 17-én a Hársfaillatú Óvódában és a János Zsigmond Unitárius Kollégiumban vendégszerepel a magyar tagozat a Meseszőnyeg, valamint a Puck és a többiek című előadásaival, 9.30-tól, illetve 14 órától.

A hét végén, pontosabban szombaton, február 18-án 11 órától a magyar tagozat Ha én lennék Mátyás király című előadását tűzték műsorra, amelynek rendezője   Urmánczi Jenő. Február 19-én, vasárnap 11 és  12.30 órától a román tagozaton a Hamupipőkét láthatják az érdeklődők (rendezte: Mona Marian).

A román tagozat két előadást szervez a  Vivo!  Kereskedelmi központban: a Hamupipőke szombaton, február 18-án, délután 5 órától, a Dănilă prepeleac pedig  vasárnap, február 19-én ugyancsak délután 5 órától látható. 

(Borítókép: Jelenet a Mese a kis hercegről című előadásból. Fotó: Puck Bábszínház)