Kezdődik a négynapos városünnep sok szórakozással

Számtalan kikapcsolódási lehetőség várja a kolozsváriakat
Hamarosan kezdődnek a kolozsvári polgármesteri hivatal által május 30 – június 2 között szervezett városnapok, amelyek idén több mint negyven helyszínen száznál több tevékenységgel várják az érdeklődőket. Csütörtökön, a főtéri nagyszínpadon Iuliana Beregoi, a Cargo együttes és Irin Rimes lép fel. Este 21:45 órakor drónbemutatóval, lézeres vetítéssel és videomapping-el fokozzák a jó hangulatot.

A Farkas/ Mihail Kogălniceanu utcában gasztronómiai fesztivál, koncertek lesznek, az Egyetem utcában pedig a művészeti, illetve a zenei programokat szervezik. 

Pénteken a kolozsvári iskolások délután öt órától a Főtéren lépnek fel az Európa gyermekei program részeként. Este fél kilenctől ugyanitt a román színház művészei Vasile Alecsandri Sânziana și Pepelea című színdarabját adják elő.

Szintén pénteken, a Farkas/Mihail Kogălniceanu utcában kezdődik az EthniCity elnevezésű fesztivál, amely a város közösségei közötti kapcsolatokat kívánja megerősíteni. 

Június 1-jén, szombaton a nemzetközi gyermeknap alkalmával 11 órakor felvonulás kezdődik, majd este hét órakor a Főtéren klasszikus zenei koncertre várják az érdeklődőket, amelyen fellépnek a kolozsvári filharmónia és a két opera művészei. Este 8 órakor a Szentegyház/Iuliu Maniu utcába várják az érdeklődőket éjszakai nassolásra. A Sétatér és a Karolina/Muzeului tér is különféle rendezvények helyszíne lesz. A városháza tulajdonában álló Armătura és a Vasutas Parkban, a Donáth negyedi Hét vezér/14 iulie téren, a Iulius  Parkban és a két új városi sportlétesítményben tudományos tevékenységeket, sportvetélkedőket, gyermekelőadásokat és családi foglalkozásokat szerveznek.

Június 2-ára időzítették a Kolozsvári Egyetemek Futóversenyét, amely 9.30 órakor startol a Főtéren, ugyanitt 12:30 órától népzenei koncert kezdődik. A Tűzoltó toronyban, a Szabók bástyájában, és a sétatéri volt kaszinó épületében is városnapi rendezvények várják a kikapcsolódni vágyókat.

A Sétatéren borfesztivált, koncerteket szerveznek, de lesz kézműves vásár, nomád tábor és kalandpark is az érdekes műhelytevékenységek mellett. A Karolina/Muzeului tér is koncerthelyszín lesz, a Fogoly/Potaissa utcában pedig történelmi jeleneteket mutatnak be. A Szamos-partjain pedig vakációs hangulatú kikapcsolódás várja a lakosokat.   

„Számomra a városnapok elsősorban a városlakókkal és a rég nem látott barátokkal való találkozásra teremtenek alkalmat. Adott a lehetőség, hogy Kolozsvár szépségét ünnepeljük” – fogalmazott a rendezvénysorozat kapcsán Emil Boc, Kolozsvár polgármestere.  A városnapok részletes programja elérhető a Zilele Clujului Facebook-oldalon és a zileleclujului.ro/2024 honlapon is.